Безплатни курсове по програмиране на Телерик Академия

Телерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви, че през последната година в безплатните курсове по основи на програмирането преди всяко издание на Telerik Academy Alpha участват близо 1000 човека. С тяхна помощ желаещите могат да направят първите си стъпки в програмирането, да разберат дали това е пътят
за тях и да се подготвят за избраната 6-месечна програма за ИТ кариерен старт. Академията обяви, че вече приема кандидатури за последното за 2022 година издание на Alpha с Java и за подготвителния курс преди него.

Обучението с Java е подходящо за хора с или без начален опит в ИТ сферата. До 21 август начинаещите могат да заявят интерес за безплатния курс, а хората с опит да кандидатстват за ранния прием и да севъзползват от възможността да си запазят място в ограничената група курсисти – 40-45 човека.

“Радваме се на изключителен интерес към безплатните курсове по основи на програмирането преди Telerik Academy Alpha, откакто ги направихме отворени за всички преди година. За някои от
участниците в тях това беше най-добрият начин да проверят дали програмирането е за тях, а за
други – врата към уникалните със своя формат 6-месечни програми за ИТ кариерен старт Alpha.
Увеличението на годишна база е 90% и е още една стъпка в посока да направим професията
програмист по-достъпна за всеки с желание и мотивация да се учи и развива. За много от нашите
курсисти промяната на професионалния път означава и положителна промяна на целия им живот
благодарение на множеството и добре платени възможности в ИТ сектора“, коментира Александра
Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.


Безплатна подготовка за начинаещи

Кандидатстването в последното издание на Alpha Java за 2022 г. продължава до 16 октомври и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. До 21 август начинаещите в ИТ сферата могат да заявят интерес за безплатния курс по основи на програмирането преди програмата Alpha с Java, с който започват своя път към професия програмист от нула. Курсът включва 6 лекции и в него участниците пишат първите си редове код с помощта на опитен експерт и екип от ментори, успешни бивши курсисти на Академията, които ги напътстват при създаване на програми и решаването на казуси.

Хората с начален опит в програмирането имат възможност да бъдат приети в програмата още през
лятото с ранния приемен изпит на 23 август. За целта трябва да завършат кандидатурата си до 21 август през сайта на Телерик Академия.


Всички умения за успешна реализация в ИТ сферата

Програмата Alpha с Java е подходяща както за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора, така и за хора, които искат да надградят своите базови умения в областта. Съчетанието на теория и практика, технологични и софт скилс умения, работа в малки групи и разработка на реални уеб приложения са в основната на цялостната подготовка на участниците, така че те да бъдат готови за работа в реална работа среда и да имат уменията, които софтуерните компании търсят.


Индивидуалният успех на всеки курсист е водещ приоритет по време на обучението, а трейнърите осигуряват постоянна обратна връзка към участниците и проследяване на развитието им във всеки етап от програмата. Това гарантира персонален подход на обучение, ключов за успешната реализация в ИТ сектора. Към екипа от трейнъри в Alpha с Java се присъединяват и ментори, бивши курсисти в Академията, които напътстват участниците в най-ключовите моменти от обучението им. Кариерен коуч се включва с ценни насоки за изготвяне на CV и портфолио и организира тест интервюта, с които участниците да подплатят натрупаните технологични качества, за да се отличат допълнително по време на интервю.


Курсистите се срещат с водещи ИТ компании, част от партньорската мрежа на Академията, още по време на програмата, и имат възможност да започнат работа в някоя от тях или навсякъде в ИТ сферата.


Безплатен кариерен уебинар

На 27 юли 2022 г., Петър Райков, мениджър „Технологични обучения“ в Телерик Академия, и Боян
Хаджиев, старши софт скилс трейнър в Академията, ще разкажат повече за програмата,
кандидатстването и всички умения, с които ще се подготвят участниците в Alpha за първата си работа в ИТ сферата. Към тях ще се присъединят и курсисти на Академията, които ще споделят за своя опит с програмата. Събитието е безплатно и изисква предварителна регистрация.