Бойко Борисов обяви предложението си за правителство

Снимка: nova.bg

Бойко Борисов представи проектокабинета на ГЕРБ-СДС, осем са новите лица в него, предаде БТА.
Както бе обявено предварително Даниел Митов остава номинацията за министър председател. Цялата партия застава единодушно зад него, подчерта във видео във фейсбук Борисов.

Страхът е на този, който избяга от отговорността да направи кабинет, категоричен е премиерът в оставка. Вземете днес мандата и се опитайте с разум да говорите, дори да не се съгласяват да ви подкрепят, сме длъжни да разговаряме, поръча лидерът на ГЕРБ. Прозвънете ги, вижте, в четвъртък ще кажем дали сме постигнали нещо, добави той.

Сега имат огромно мнозинство, могат да управляват и да направят всичко, което са обещали всички партии, продължи той. Но смята, че сега другите политически сили ще правят така, че да няма правителство.
Два месеца ще правят провокации, но българският народ ще види това, предупреди политиците Бойко Борисов.
В новия проектокабинет за вицепремиер и министър на отбраната е определен Румен Христов /СДС/. Борисов уточни, че е предложил на Красимир Каракачанов да остане на поста, защото е изпълнил ангажиментите докрай.

Мястото на министър на регионалното развитие е за Александър Иванов, на туризма – за Любен Дилов-син, на културата – за Калин Вельов.
Ивелина Василева е предложена за министър на околната среда, Жечо Станков – на икономиката, Делян Добрев – на енергетиката.
Десислава Танева остава министър на земеделието, Деница Сачева – социален министър, Кирил Ананиев – на финансите, Костадин Ангелов – на здравеопазването, Красен Кралев – на спорта.
Позициите си запазват и Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Десислава Ахладова, Росен Желязков, Красимир Вълчев.

Не мога да кажа, че някой от досегашните министри е работил слабо, уточни Борисов.
Обновяване, освен в предложеното от него правителство, предстои и в самата партия ГЕРБ.
Българите ни поставиха на първо място, искат аз да съм премиер, изтъкна лидерът на ГЕРБ, но посочи, че в тази ситуация е преценил, че за държавата ще е по-добре, ако той не е кандидат за министър-председател сега. Само да е мир, спокойствие, знам колко е важно за държавата да има стабилно правителство, призна Борисов.
В момента има огромно управляващо мнозинство, ние искаме да бъдем достойна опозиция, въпреки че сме първи, обърна се към политическите опоненти в Народното събрание той. И добави, че е следвало председателят на парламента да бъде от първата политическа сила.

Истерични и злобни хора винаги са ме плашили, те са деструктивни, отговорните лица правят кабинети, а не да крещят, да се бият, продължи премиерът в оставка.
Толкова много години носих отговорността сам, с различни партньори, отбеляза Борисов. Да, нашите коалиции доведоха до над 200 хиляди гласа отлив, не казвам, че са виновни те, допълни той.
Според него, да се отиде на служебно правителство означава безотговорност.

Депутатът Слави Трифонов трябва да отиде в НС, вие сте мощно управляващо мнозинство и можете още днес да назначите нов НОЩ, ваксинационен щаб, не спекулирайте, призова Борисов останалите парламентарни партии.

Сигурно утре ще ме изпишат от болницата, информира още Бойко Борисов.
Много истерични жени има в сегашното НС, коментира той, този тон не допринася с нищо на държавата, ако нещо щеше да допринесе – щях да отида, но те искат да направят патаклама, обясни той защо не желае да се яви в пленарната зала, по плана за възстановяване и устойчивост.