БСП изключи Кирил Добрев

Крил Добрев, снимка: news.bg

Националният съвет на БСП наложи на члена на НС на БСП Кирил Николаев Добрев мярката за партийно въздействие „Изключване“ и прекрати членството му в БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Гласували са общо 170 от 187 членния състав на Националния съвет, разпределени както следва : за – 106 гласа, против – 61 гласа, въздържал се – 3 гласа.

Това е била единствена точка в двудневния ред на неприсъствения пленум. На членовете на съвета са изпратени мотивите, а те са гласували по електронната поща. Искането за изключване на един от най-отявлените критици на лидера в оставка Корнелия Нинова е дошло от няколко организации в страната – от Омуртаг, Варна, Долни Чифлик и Елин Пелин. Те са подкрепени от Изпълнителното бюро.

Някои от мотивите за отстраняването на Добрев са “открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне”, както и “недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията”.

Информацията за това, че Националният съвет на БСП обсъжда изключване дойде вчера от самия Кирил Добрев, който написа в страницата си във Фейсбук: “Изключването от партията е последното убежище на страха. Днес дойде и моят ред – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъде изслушан”.

От думите му стана ясно, че като четвърто поколение социалист, никой не може да извади членството от сърцето му и остава “лоялен на своята единствена партия”.