БСП подписа споразумение с АБВ и “Нормална държава” на Георги Кадиев

Манолова, Дончева и Триото отиват заедно на избори

В петък лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще сформира голяма лява коалиция с участието на АБВ на Румен Петков, “Движение 21” на Дончева и гражданската платформа “Нормална България” на Георги Кадиев. Накрая подписа само с Кадиев и Петков. Споразумението е за общи политики и общо явяване на изборите за 46-о НС. В него двете формации поемат ангажимент да подкрепят програмата на “БСП за България”, да обединят усилията си за общ ляв фронт, за възстановяване на държавността, за правова и социална България, за изкореняване на корупцията и промяна на модела на управление, съобщиха от пресцентъра на БСП.   

Досегашните партньори остават такива и името на коалицията “БСП за България” не се променя. Всички ще представят своите кандидати за народни представители. Окончателното решение ще бъде взето от НС на БСП. Продължават разговорите за разширяване на коалицията и с други партии и граждански организации.

В БСП не се прави широка лява коалиция, обяви лидерът на Движение 21

Татяна Дончева обяви днес, че това не била широка лява коалиция, а има тясна коалиция. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, каза още тя.

Мая Манолова, Татяна Дончева и Отровното трио в лицето на Арман Бабикян обявиха официално, че отиват заедно на изборите. Формациите днес са подписали коалиционно и политическо споразумение, а утре ще се регистрират в ЦИК. “Изправи се! Мутри вън! Продължаваме да сме един печеливш отбор, за да финализираме ревизията и законите си за защита на хората”, похвалиха се още лидерите.

Нито г-жа Нинова ме е канила в нейната коалиция, нито аз в моята, обяви пък Манолова на въпрос дали и тя е канена за съюз с БСП.

Крайният срок за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите е 26.05.2021.