Затварят Военноисторическия музей на 3 март

Националния военноисторически музей (НВИМ)  и неговите филиали няма да отворят врати на 3 март в знак на солидарност към украинския народ.

По този повод с декларация парламентарната група на „Възраждане“ поиска оставката на директора на музея Соня Пенкова. Декларацията от трибуната на парламента представи народният представител Искра Михайлова.  

От „Възраждане“ настояха министърът на отбраната да поиска оставката на директора на музея, тъй като с решението за затваряне на музея директорът изразявал политическа позиция и позиция на чужд народ.  

Депутатът Искра Михайлова заяви, че утре, на 3 март, от „Възраждане“ традиционно ще бъдат на връх „Шипка“. Тя посочи, че част от управляващите бягат позорно от отговорността да почетат паметта на геройски загиналите и отбеляза, че на върха утре, както и преди 144 години, ще се качи народ, който по думите й ще се освободи от „марионетния театър на господарите си”.

Михайлова посочи, че това ще е българският народ, който помни, че земята ни е напоена с кръвта на български и руски воини, били се рамо до рамо за свободата на страната ни. 

На 3 март ще почетем падналите за свободата на България, ще разкажем за величието на народа ни, каза още Михайлова.