Убит генерал и значителни загуби на руската армия в Украйна

Снимка: bloombergtv.bg

Русия е загубила до 40 процента от силите, с които е започнала инвазията в Украйна, предаде ДПА, като се позова на главния щаб на украинските въоръжени сили.

По информация от ежедневния бюлетин на щаба военните части са били или напълно унищожени, или са изгубили бойния си капацитет. Информацията не е потвърдена от независими източници, отбелязва ДПА.

Ситуацията продължава да е най-сериозна в района на обсадения град Мариупол, се посочва в бюлетина. Руската армия се опитва да блокира достъпа до града от запад и от изток, но “търпи значителни загуби”.

В региона на Одеса руски кораби обстрелват украинския бряг, но няма опити за десант, съобщи служител от министерството на вътрешните работи.

Украйна съобщи, че е бил убит четвърти руски генерал, предаде Асошиейтед прес.

Генерал-майор Олег Митяев е бил убит вчера при щурм на Мариупол, съобщи Антон Герашченко, съветник от украинското министерство на вътрешните работи, публикувал снимка в “Телеграм”, на която според него се вижда убития офицер.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също съобщи за убит руски генерал в своето нощно обръщение, но не спомена неговото име. По думите на Герашченко 46-годишният Митяев е командвал 150-та мотострелкова дивизия и е участвал в боеве в Сирия. Русия не е потвърдила информацията за неговата смърт.

Източник: Българска телеграфна агенция