ГЕРБ Бургас номинира Димитър Николов за кмет на града

Снимка: "Булфото"

ГЕРБ Бургас единодушно номинира настоящия градоначалник Димитър Николов за кандидат кмет на Бургас на предстоящите местни избори наесен.Цялата зала е подкрепила Николов за нов мандат на заседание на общинската партийна организация в понеделник.

Протоколът за това е изпратен на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в столицата, която трябва да вземе крайното решение.

С номинацията на Николов отпада интригата за евентуално ново лице, на което ГЕРБ да заложи борбата за кметското място в областния морски град.

„Всички бяхме убедени, че пред годините, които е работил и продължава да работи настоящият кмет преобрази Бургас, заедно с администрацията и общинските съвети, които са работили, така че единодушно беше подкрепено и гласувано от цялата зала името и номинацията за кмет на община Бургас да бъде г-н Димитър Николов“, потвърди за БНР Бургас общинският лидер на ГЕРБ Бургас Андрей Рунчев.

Зад личността на Николов застанал и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на последната партийна конференция във В. Търново преди няколко седмици. „Думите на Борисов тогава бяха изцяло в подкрепа на това, че Димитър Николов е човекът, на когото партията има доверие“, посочи Рунчев.

На заседанието на ГЕРБ Бургас са излъчени и 67 номинации на кандидати за общински съветници. Сред тях има както нови лица, така и познати от настоящия местен парламент.

Листата ще е микс между нови и стари лица. Повечето са лица от ПП ГЕРБ, но ще има и гражданска квота. Ще има приятни изненади“, загатна Рунчев.

По думите му в листата ще попаднат хора, които са се доказали, експерти и със силна гражданска позиция по обществени въпроси.

На въпрос за очаквания брой съветници на ГЕРБ в бъдещия местен парламент  Андрей Рунчев посочи: „Сигурен съм, че ще бъдем първа политическа сила, с максимално представителство в общинския съвет“.

Източник: Българско национално радио