“Девин” ЕАД дари 1,5 тона изворна вода на детски селища “SOS Детски селища”

„Девин“ ЕАД, лидерът на пазара на натурални води в България, дарява на „SOS Детски селища България“ над тон и половина изворна вода за нуждите на селището в гр. Трявна. Помощта идва след сигнал от екипа на сдружението за криза, свързана със замърсяване на питейната вода в града.
“В моменти като този оценяваме високо помощта от страна на бизнеса и конкретно на компаниите, които бутилират натурални води и се отзовават при всяка хуманитарна криза в страната. Радваме се, че пазарният лидер има възможност да реагира светкавично и да ни снабди с възможно най-добрия избор за хидратация – чиста, изворна вода от Родопите“ сподели Иван Христофоров, Директор Програма SOS Детско селище В.Търново-Габрово-Трявна.


„Девин“ ЕАД има установени традиции в корпоративната социална отговорност. Тя е дългогодишен партньор на Българския Червен кръст. Само за 2020 г. компанията дари на хуманитарната организация над 200 000 литра вода на засегнатото население при водната криза в гр. Перник; по време на първия локдаун заради COVID-19; при отравянето на р. Марица в Хасковска област; за доброволците и служителите на БЧК, както и на пострадалите при земетресението в Хърватия. Преди това компанията осигури стотици хиляди литра натурална вода за хора в нужда, включително при наводненията в Република Македония през 2016 г., пороите и бедствията в Северозападна, Североизточна и Южна България през 2017 и 2018 г., както и при други хуманитарни акции.


От лятото на 2020 г. насам „Девин“ ЕАД подкрепя и Фондация “За нашите деца”. Компанията се грижи за здравето на уязвимите деца и семейства, като всеки месец осигурява нужните количества изворна вода, необходими за тяхната ежедневна здравословна хидратация напълно безвъзмездно.


„Девин“ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която постига въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт.
Компанията притежава престижния сертификат Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и отлично работно място в международен план.

Вижте повече информация за новото поколение хидратация под бранда DEVIN Mineral & Vitamins на компанията “Девин” ЕАД.