ЦИК се готви да отстрани „Демократична България” от участие в изборите в 8 района

Гласуване с машина

Назрява голям скандал. Централната избирателна комисия се готви да отстрани „Демократична България“ от участие в изборите в 8 избирателни района. Комисията смята да осакати участието на  „Демократична България – Обединение“ в изборите за 47-о Народно събрание, съобщават от коалицията.

 След отказа за регистрация на листата на „Демократична България“ в Стара Загора заради подадени документи с електронен подпис, има предложение от член на ЦИК да бъде преразгледана регистрацията на листите ни в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен подпис.

Потъпквайки правото, партиите на статуквото започват открита война чрез своите представители в ЦИК и РИК срещу „Демократична България“. Това е  безпрецедентна атака срещу законността и модернизацията на страната, за която от години се борим, заявяват от коалицията.

„Демократична България“ ще търси възстановяването на справедливостта в съда.

От коалицията призовават всички демократи в България да не допуснат опорочаването на парламентарните избори. Не можем да допуснем избиратели да бъдат лишени от избирателни права! Не можем да останем безучастни, когато се гаврят с демокрацията!

В най-новата ни история за последните 30 години, отстраняване от изборите на партия, която реално има всички шансове за добро представителство в Парламента, не се е случвало. Според последното социологическо проучване “Демократична България” ще получи 10,2% от гласовете на избирателите.