“Демократична България“ открива кампанията си с концерт на 11 юни

"Демократична България" - снимка: dw.com

Коалиция „Демократична България“ ще открие на 11 юни кампанията си за парламентарните избори с концерт на открито в София. Началото е 19:30 часа, мястото – Голямата поляна в Южния парк.

На сцената ще излязат супергрупата “Фондацията“, Д2, Ревю, Тома, София, Ирина Флорин и др. Събитието ще бъде открито от лидерите на “Демократична България”.

В тази предизборна кампания обединението се явява с посланието “Демократична България означава свобода, законност и модернизация”.

“Времето за истинска промяна настъпи! Българските граждани ясно показаха, че искат страната си обратно. На 11 юли свободните хора ще могат да премахнат бариерите пред развитието на България, като гласуват за парламент и управление, които носят свобода, законност и модернизация.” Това се казва в Манифест за рестарт на правовия ред и радикална модернизация, с който “Демократична България” се обръща към гражданите..

“Свободата, законността и модернизацията ще отприщят потенциала на нашата родина. Това е разбирането ни за дълг и патриотизъм. Нашата България е Демократична България!”, се казва в Манифеста.

От “Демократична България” съобщават, че търсят доверието на избирателите, за да създадат алтернатива на корупционния модел, задушаващ напредъка на страната. 

България може да отприщи своя потенциал само ако има ново управление, отстояващо принципите за: 

  • върховенство на закона;
  • свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори, охраняващи правилата; 
  • почтеното служене на обществения интерес;
  • свободни медии;
  • честни избори. 

В манифеста се изразява убедеността на „Демократична България”, че свободните граждани могат заедно да изградят България, която се движи с много по-висока скорост в развитието си. 

Те заявяват, че това ще го направят като спрат кражбата на бъдеще. Това означава да се ликвидират корупционните мрежи на Борисов, засмукващи огромен публичен ресурс. Да се разгради Сарайския модел и да се прекъснат механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите.