Десетки мигранти задържаха за последното денонощие

Източник: mvr.bg

Около 30 мигранти бяха открити тази сутрин в изоставен бус на автомагистрала “Тракия” в посока София, съобщиха от МВР. Сигналът е подаден около 9:00 часа. Бусът е изоставен в близост до тунел “Траянови врата”.

На място са изпратени екипи на МВР и Спешна помощ. Част от мигрантите са транспортирани до столични болници. Всички са в съзнание и им се правят обстойни прегледи.

В различни болници в София общо са настанени 18 души, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София. В болница „Св. Анна“ са настанени трима души, както и в болница „Пирогов“. По двама души са настанени в ИСУЛ, МВР-болница, Военно медицинска академия и УМБАЛ „Александровска“. Четирима са приети в лечебно заведение в Пазарджик.

По случая има образувано досъдебно производство за каналджийство, каза за БТА окръжният прокурор на София Наталия Николова-Бончева. Шофьорът се издирва. Бусът е бил заключен и дошлите на място полицейски служители са го отворили.

В друг случай от днес осем мигранти бяха транспортирани в ямболската болница “Свети Пантелеймон” след пътен инцидент, съобщи за БТА заместник-директорът на лечебното заведение д-р Валентин Вълчев.

Задържани са също 12 сирийски бежанци, сред които и две деца, в Калофер. Те са били заловени от патрул на Районното управление в Карлово около 21 часа снощи.

Сирийците били превозвани с две коли. В едната имало шестима души, сред които две момчета на 4 и на 6 години. Децата били с бащите си, съобщиха от полицията. В другия лек автомобил, който се движел след първия, били останалите шестима сирийци, на възраст от 18 до 40 години. 

Шофьорите на двете коли са литовци. Те са били арестувани, а с бежанците е започнала работа служба “Миграция”.