Десислава Атанасова, ГЕРБ: Най-висшата форма на отговорност ще е да си подадем ръка

Източник: skafeto.com

Изборите приключиха и народът се произнесе. С това завърши лесната част от работата на всички нас- новоизбраните. Днес е време да поемем своята отговорност към избирателите, стабилността на държава и едно по-добро утре. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова започна словото си от трибуната на Народното събрание.

Народното събрание трябва да предложи ефективни решения, които да имат устойчив и траен резултат. За това е необходим системен подход, основан на приемственост на приоритетите и силен знак за запазване на стратегическите приоритети на държавата, посочи тя.

За единство и отговорност призова от трибуната в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Най-висшата форма на отговорност ще е да си подадем ръка, каза тя.

Атанасова обяви още от трибуната, че Коалиция ГЕРБ-СДС ще предложи състав и структура на ново правителство, което от ден първи ще заработи на същите високи обороти, които поддържа и досегашното правителство. Благодарение на работата на правителството в оставка минималната пенсия е 300 лева, страната е в банковия съюз, енергийно независима е, учителите са с двойни заплати в сравнение с преди 4 години, построени са 522 км магистрали и пътища.

„Ако предложението ни за кабинет не бъде подкрепено отговорността ще бъде поета от втората партия – тази на Станислав Трифонов и може би останалите формации, които се самопровъзгласиха за носители на промяната. Точно тук е време мълчанието да бъде нарушено и зрителите на шоуто да се запознаят с намеренията на втората политическа сила, да чуят нещо извън обичайните лозунги, подвиквания, заклинания“, каза Атанасова, като добави, че е време шоуто да приключи, защото „на политическата сцена няма скечове“. 

 Десислава Атанасова заяви категорично, че победителят на тези избори е само един.  

„Нито една партия не се доближава до резултатите, които ГЕРБ отчете на изминалите избори. Победителят се поздравява. Това не зависи само от културата, а и от политическия опит на опонента. Суверенът още ни поставя категорично на първо място и това доказва две неща – хората ценят направеното от нас или не виждат достатъчно добра алтернатива, която да ни бие по резултат”, допълни председателят на парламентарната група.

България ще намери своите отговорни държавници. Нека решаваме кризите, а не да ги задълбочаваме, има работещ парламент, надяваме се скоро да има работещо правителство с програма и лице към хората, което да решава проблемите. Очаквам всички институции и правителство заедно да работим за решаване на наболелите проблеми. Нямаме право да бягаме от отговорите на сложната задача, която избирателите ни поставиха, посочи Атанасова.