Елена Гунчева напуска “Възраждане” и парламента

Елена Гунчева

Елена Гунчева, снимка: pik.bg

Депутатът Елена Гунчева обяви тази нощ в личния си профил във Фейсбук, че напуска партия „Възраждане“ и ще подаде оставка като народен представител. Тази сутрин, в нов пост в социалната мрежа, Гунчева заявява, че ще си почине от политиката.

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията ѝ тогава съобщиха, че е в болничен.

Тази нощ тя написа: „След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна „Възраждане“, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера“

В съобщението си снощи Гунчева пише, че в една организация проблемите трябва да се поставят ясно и да се решават по най-добрия и балансиран начин. „В една организация проблемите трябва да се поставят ясно и да се решават по най-добрия и балансиран начин. Едноличните решения не могат и не трябва да се налагат. Необходим е баланс и толерантност към различното мнение“, заявява депутатът.

Тя добавя, че идеята за „Възраждане“ е прекрасна и напълно я споделя. „В партията има свестни и родолюбиви българи, с които се гордея, че съм била рамо до рамо в борбата ни за България. Точно заради тях и приех поканата на лидера на партията да водя листите в Пловдив и Велико Търново. Благодаря и на всички граждани, които гласуваха за мен в двата района, победата ни се дължи на хората, които работиха денонощно и вярваха искрено в това, което правим“, пише още Гунчева.  

“В един момент ни беше нареждано да гласуваме всички предложения, които идват от страна на ГЕРБ. Те обикновено бяха някакви предложения или към второ четене, или законопроект, или проекти на решения на ГЕРБ с изключение на тези, които кардинално се разминаваха с политиката на партията – за зеления сертификат, за декларацията, за Украйна и оръжията, но за почти всичко останало виждах представители на ГЕРБ, които се договаряха по какъв начин да гласуваме. Ние изобщо нямахме думата. Това е може би от началото на тази година. В самото начало не беше така”, каза тя за „Здравей, България”.

Тя добавя, че ще подаде оставка като народен представител и ще напусне “Възраждане”, въпреки че още вярва в идеите на партията, но вече не вярва на лидера ѝ Костадин Костадинов.