34 –годишна жена роди 10 бебета

Снимка: Saudi Ministry of Defense/Twitter

34-годишна  жена от Саудитска Арабия е родила десет деца на 12 януари във военната болница “Крал Салман” в град Табук. За това събитие са съобщили местните медицински власти.

Жената е била под строг надзор на лекари в продължение на няколко седмици, поради очакваното събитие. Медицинският екип е успял да изроди петте двойки близнаци по нормален път. Десетте новородени са с тегло от 950 грама до 1,1 килограма. Всички деца са абсолютно здрави.

Информацията за раждането, което е извънредно рядко събитие, бе публикувана и в официалния профил в Туитър на саудитското Министерство на отбраната.

فريق طبي بمستشفى الملك سلمان لـ #القوات_المسلحة بالشمالية الغربية ينجح في إجراء ولادة طبيعية لـ ( 5 ) توائم.https://t.co/PFkpIgOZk3 pic.twitter.com/5wXSpIn8tT

— وزارة الدفاع

Раждането е предизвикано преждевременно в 28-мата седмица от бременността на майката. Началникът на отделението по гинекология ген. Атия Ал Захрани е ръководил екипа, наблюдавал бременната и довел на бял свят десетте бебета.

В съобщението за събитието не се съобщава кое по ред е това раждане на родилката.

Военната болница “Крал Салман” е едно от най-големите лечебни заведения в Саудитска Арабия. Тя е основана през 1980 година.

Източник: dir.bg