Загинал мигрант и 32 ранени на магистрала “Тракия”

Източник: mvr.bg

Мигрант загина, а други 32 афганистанци бяха ранени при катастрофа  на автомагистрала “Тракия”. Инцидентът е станал с товарен микробус, превозващ 46 нелегални мигранти. Той е спукал гума и е катастрофирал на магистралата в 5 часа тази нощ. Пътна полиция констатира, че става дума за множество ранени мигранти и на място са изпратени 5 линейки. Водачът на катастрофиралия бус, вероятно пакистански гражданин, е избягал и се издирва, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Според шефа на болницата в Стара Загора Йовчо Йовчев двама от ранените са в реанимация. Движението на магистралата не е спряно.

Първоначално бе обявено, че инцидентът е станал при опит за спиране на два буса, в които са пътували нелегални мигранти от Афганистан, и че единият от тях не се е подчинил и е бил преследван. Такова преследване не е имало, обясниха от МВР. Пътна полиция е реагирала на сигнал за катастрофирал бус. Имало е втори бус, той е бил спрян по-рано през нощта, но засега няма връзка между двата случая.

Само преди няколко дни, телата на 18 нелегални мигранти от Афганистан, починали в резултат на задушаване, бяха открити в изоставен камион край село Локорско , недалеч от Околовръстния път на София.  Вътре бяха натоварени 52-ма мигранти от Афганистан, които са пътували към Великобритания, Германия и Франция.

Те бяха натъпкани в укритие, изградено в долната част на превозното средство под товара от дървен материал. Част от укритието не е било добре изолирано и изгорели газове от камиона са влизали в него. 34-имата полузадушени бяха хоспитализирани в различни лечебни заведения в столицата. Задържани бяха 7 души.