Калоян Паргов е поредната жертва в БСП

Калоян Паргов, снимка: news.bg

Разправата на Корнелия Нинова със знакови лица на БСП продължава. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов е поредния посочен вътрешен враг.

Националният съвет на БСП събра необходимия брой гласове – повече от 50% + 1 и наложи на члена на НС на БСП Калоян Паргов наказание – временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.

Въпреки, че са събрани необходимите гласове, има членове, които още не са упражнили правото си на глас. Крайният срок изтича в събота, в 17:00 часа, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Това е поредното решение на Националния съвет взето на подпис. Решението означава, че Калоян Паргов няма да бъде председател на ГС на БСП и председател на групата общински съветници на БСП в СОС.

Припомняме, че преди два дни от централата на БСП излезнаха със съобщение, че разпространиха съобщение, че социалисти от градската организация на БСП-София са събрали подписка с призив Националният съвет на БСП да санкционира председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града Калоян Паргов.

От партийната централа обвиниха Паргов в задкулисие, а за мотиви посочиха участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично.

В отговор от столичната организация на БСП заявиха, че Градският съвет на БСП – София не е разглеждал и не е приемал подобна позиция. Изпратената информация е подвеждаща и невярна.

В сряда вечерта Калоян Паргов обяви, че се свиква градска конференция на БСП-София по решение на градското ръководство, за да му бъде гласуван вот на доверие по повод изнесеното от ИБ на БСП, че група социалисти искат неговото наказание заради дейността му като общински съветник и председател на групата червени общинари в Столичния общински съвет.

Паргов обърна внимание, че сред 30-те подписани от 8-те хиляди членове на БСП-София, са и имената на министъра на туризма и председателя на ПГ на БСП Христо Проданов и Георги Свиленски.

“Някой се уплаши от това, че ме спрягаха за кандидат за председател на БСП. Не съм обявил такива намерения. Някой внася интриги и разделение, вместо да управляваме държавата. Виждам имената на Христо Проданов и Георги Свиленски в списъка срещу мен, развивал съм ги и съм ги подпомагал. Парламентарната група има нужда от нов облик след като Нинова не е председател”, коментира по Нова телевизия лидерът на БСП-София.