Каменица Фен купа се проведе във Велико Търново

Каменица фен купа

През изминалия уикенд във Велико Търново се проведе петата среща на турнира за любители Каменица Фен купа 2022. На комплекс „Спортно Търново“ в безкомпромисна битка премериха футболните си способности 60 тима. Финалният сблъсък се разигра между „Лев Инс“ и „Тера Трак“. На стъпалото за второто място се качи отбор „Тера Трак“, а за третото място се пребориха 2 отбора – „Андола Полски Тръмбеш“ и „Чумерна Елена“, съобщиха организаторите.

С резултат 3:0 отбор „Лев Инс“ категорично заслужи голямата награда – купата на Каменица. Решаващите голове бяха на Станислав Василев, Димитър Александров и Станислав Стайков. По този начин „Лев Инс“ си заслужи място на големите финали на Каменица Фен купа на 10 и 11 септември в Пловдив.

Официални гости на събитието бяха Петко Павлов – управител на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви”, звездите от САЩ `94 – гол майсторът от Група А Бончо Генчев и легендарният футболен защитник Илиян Киряков. „Аплодисменти затова, че Каменица върна футбола на феновете в България и във Велико Търново. Поздравления за всички играчи. Важно е участието, не можем всички да бъдем шампиони, но е важно да опитаме.“, бяха думите на Петко Павлов.

По традиция отборът победител получава и специални спортни комплекти от обичаната от футболните фенове марка H8S Hristo Stoitchkov. Тимът, класиран на второ място, получава раници от Givova, а отборите на трето място – спортни тениски от същия бранд.

Участниците показаха умения като за истински професионалисти, които не останаха незабелязани от организаторите. Те се погрижиха да бъдат наградени с индивидуални отличия. Със званието „Най-спортсменски отбор“ бе отличен „Атлетик Велико Търново“. Всички призьори истински се зарадваха да получат и своята награда за сетивата – качествена бира от Каменица, а марката H8S Hristo Stoitchkov им осигури и футболни топки.

Титлата „Звездата на турнира“ грабна Николай Андреев от отбор „Тера Трак“. През септември на големия финал в Пловдив един от всички носители на титлата „Звездата на турнира“ ще спечели и официална фланелка на „Ню Елс Олд Бойс“ – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола. Другото специално отличие – „Най-добър вратар“, заслужено отиде при Александър Александров от „Лев Инс“ който получи раница от Givova, бира Каменица и футболна топка с марката H8S Hristo Stoitchkov.

На големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив един от всички участници с титлата „Най-добър вратар“ ще бъде избран на томболен принцип и ще спечели посещение на мач на английския национален отбор по футбол на стадион Уембли с включен самолетен билет, нощувка в центъра на Лондон и билет за мача. Тази специална награда е осигурена от Българска асоциация мини футбол, партньор на турнира.

Следващата среща на турнира ще се проведе в Пловдив на 16 и 17 юли, а след това в Русе – на 23 и 24 юли. Пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете на www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.