Катастрофира шофьор с 5 деца в колата след преследване от полицаи

Млад мъж с 5 деца в колата катастрофира в полунощ, след преследване от опитали се да го спрат полицаи. Инцидентът се разиграва на второкласен път в района на град Правец. За късмет нараняванията на децата не са сериозни.

Около 0.25 часа на 1 юли служители на РУ на МВР – Правец подали звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил „Пежо“. Водачът на лекия автомобил не се подчинил на дадените му разпореждания и продължил движението си с очевидното намерение да избяга от полицейските служители. След кратко преследване колата се преобърнала странично в крайпътен скат, след като шофьорът загубил контрол над управлението, съобщиха от ОД на МВР – София област.

Полицаите с изненада установили, че в колата са пътували и пет деца. След незабавната намеса на униформените, петте деца са транспортирани във Филиала за спешна помощ. След преглед те са освободени с повърхностни наранявания и охлузвания. Криминално проявеният и неправоспособен 20-годишен водач от село Джурово е задържан за срок до 24 часа в ареста на районното управление. По случая са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 270, ал.1 и чл. 343, ал.1, б.Б от НК.