Любен Дилов министър – туризмът в шок

Снимка: nbox.bg

Туристическият бранш е шокиран от предложението на Бойко Борисов, който предложи за министър на туризма Любен Дилов. Той бе водач на листата на ГЕРБ в Бургас и постигна забележителен резултат като успя значително да намали броя на подадените гласове за партията, но се похвали, че двама затворници от затвора в града са гласували за него.

Абсолютна подигравка и безхаберие с туризма. По-добре, че няма да мине предложеното правителство след като не успяха да намерят истински експерти в държавата“, пише TravelNews като цитира Евгения Димова от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“. „Онемях току що! В шок съм“, е реагирал искрено председателят на сдружението Павлина Илиева.

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, е обявил Бранимир Миланов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Според него предложението на ГЕРБ показва, че те нямат отношение към туризма. Крайно време е секторът да бъде ръководен от хора, които са врели и кипели в него, е допълнил той. Председателят на организацията Георги Щерев е подчертал, че ГЕРБ са показали за 6 години, че не се вълнуват от туризма. За тях секторът са само плажовете, които отдадоха на концесии. Според Щерев е необяснимо Любен Дилов да бъде министър на туризма

От сайта TravelNews са разговаряли и с други експерти от туристическия бранш. Венцислав Кръстев, председател на Сдружение „Туризъм“ е обяснил пред тях, че познава добре Дилов, „който разбирал от всичко“ и е добър водолаз.

В сектора сме виждали и по-зле. След Николинка нищо не може да ни учуди“, е казал Димитър Попов, управител на „Пенгуин травел“.

В социалните мрежи от професионалните среди на туризма реагираха много подигравателно. “С три пъти Не за съжаление няма да се класира напред“, пише потребител във Фейсбук с препратка към „България търси талант“, където Любен Дилов е в журито. „Той много пътува, заради това има опит в туризма.”

Предложението за персоналния състав на правителството на ГЕРБ днес бе направено от болницата, в която бе опериран премиера Бойко Борисов. Заради включването в състава на предложения кабинет на Любен Дилов и Калин Вельов се появиха коментари, че е предложен “Ку-Ку” кабинет. Очевидно е желанието на Борисов за търсене на благоволението на Слави Трифонов. Такъв анонс направи и Даниел Митов, който каза, че ГЕРБ първо ще разговарят с Демократична България и ПП “Има такъв народ”. Предстои да видим дали номинирането за министър на Любен Дилов ще донесе позитиви за ГЕРБ.