Кирил Петков: Мандатът ще бъде върнат

Кирил Петков

Мандатът ще бъде върнат. Това заяви в района на Комотини премиерът в оставка Кирил Петков. 

Видяхме през днешния ден, че няма 121 души, които да не ги е страх, добави той във връзка с парламентарната подкрепа за ново правителство.

Като съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Петков заяви, че партията ще продължи да бъде открита за провеждане на диалог с потенциални партньори до самия край на днешния ден, когато номинираният за премиер Асен Василев трябва да върне папката с връчения проучвателен мандат на държавния глава. 

„Дори и тази сутрин нашите депутати продължиха комуникацията с депутатите от „Има такъв народ“, за да им кажат да оставим политическите разлики настрани“, коментира Петков, но отбеляза, че на този етап няма постигнато мнозинство от 121 народни представители.

„Нашата борба ще продължи. България трябва да се освободи от това задкулисие, което толкова години е задушавало средствата на българските данъкоплатци“, каза още Кирил Петков. 

Той увери, че „Продължаваме Промяната“ осъзнава историческата си отговорност и полага всички усилия за създаване на кабинет. „Очаквах, че историческата тежест и съвестта на хората ще надделеят над страха. Ще бъдем до последния момент отворени за диалог, но ако това не се случи, ще знам, че сме изпълнили нашето обещание към българския народ по истински начин“, подчерта Петков. 

Министър-председателят в оставка присъства на церемония по приключване на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB), провела се на една от газоизмервателните станции в района на гръцкия град Комотини.