Мая Манолова: Ще подкрепим кабинет на „Има такъв народ” и „Демократична България”

Снимка: dnevnik.bg

Представители на последната парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!” се срещнаха с президента Румен Радев в рамките на консултациите за съставяне на новото правителство.

Вие сте последната парламентарна група в този график, но искам дебело да подчертая, че вашето присъствие на тези консултации е изключително важно. Във ваше лице една голяма част от българите на протеста, една голяма част от българите, търсещи по-силна социална защита и справедливост, намериха своето представителство в българския парламент. Вие вляхте в парламента нова енергия и страст. Надявам се, че тази енергия и страст ще се трансформират по най-бързия начин във воля за политическа промяна на основата на парламентарната етика и добри традиции на българския парламентаризъм. Разчитам много на вашия опит наред с тази енергия – като народни представители и юристи с богат опит, така че да търсим баланс”, каза президентът Румен Радев.

Приветстваме прозрачността, с която президентската институция провежда процеса на консултации с парламентарните сили. Нашата ПГ е платформа на обикновените хора и гражданите и сме изпратени в парламента, за да защитаваме техните интереси. Виждаме нашите приоритети в четири основни посоки – това са проблеми, търсещи решение, което се очаква от българските граждани“, заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова. 

Смятам, че е редно да очертаем кръга от отговорности на нашата ПГ. Няма да подкрепим правителство излъчено от г-н Борисов и партия ГЕРБ. Българският народ на изборите даде заявка, че иска промяна а не възпроизвеждане на статуквото“, подчерта Манолова.

Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите на протеста “Има такъв народ” и “Демократична България”, каза още тя.

Манолова обясни, че в предизборната кампания и след първите  съвместни действия в парламента те имат пълно разбирателство по отношение на необходимостта от извършване на дълбока съдебна реформа, промени в изборните правила, ясна подкрепа за българския бизнес, икономиката, защита на уязвимите групи, подкрепа на пенсионерите, и не на последно място, имат обща воля за извършване на ревизия на управлението на Бойко Борисов.