МВР провежда спецоперация в цялата страна

Източник: mvr.bg

Специализирана полицейска операция се провежда срещу активния криминален контингент на територията на цялата страна, съобщиха от МВР. Полицейските действия са започнали в петък вечерта. В тях са включени служители на Икономическа, Криминална, Охранителна и Пътна полиция. На място екипите следят за неправомерно носене на забранени субстанции, оръжие, крадени автомобили. Освен това се водят беседи с лица, за които има данни, че се занимават с престъпна дейност. При необходимост в определени населени места ще се ситуират и Контролно-пропускателни пунктове, допълват от МВР.

Оттам посочват още, че действията на полицията са продължение на предприетата операция от 10 февруари в село Антон. След акцията на органите на реда там, по повод убийството на млад мъж, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил по места да се събере информация за дейността на активния криминален контингент и за лица, упражняващи неправомерен натиск над населението. След анализ на постъпилите данни в Главна дирекция “Национална полиция” е разпоредена специализираната полицейска операция.

Междувременно от пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че премиерът Кирил Петков ще разговаря утре, 22 февруари, с представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР, на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР и на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“.  Фокус на срещата са проблемите в системата и възможностите за разрешаването им. 

Разговорите идват след поетия от министър-председателя Кирил Петков ангажимент съвместната дискусия със синдикалните организации в сферата на вътрешните работи и с ресорния министър Бойко Рашков да продължи, посочват от пресслужбата на правителството. 

Както е известно през уикенда полицаи и пожарникари протестираха с искане за 20% увеличение на заплатите.