Мустафа Карадайъ: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ или БСП

Кадър: standartnews.com

Днес четвъртата по ред среща на президента Румен Радев на консултациите за съставяне на правителство бе с представителите на ДПС. „Радвам се, че вашата партия днес е тук на тези консултации, защото разчитаме на вашите дългогодишни парламентарни опит и традиции в една много важна мисия – да се намери верният баланс между необходимостта от неотложни законодателни промени, които, разбира се ангажират енергията на това Народно събрание, и много важната задача – съставяне на правителство”, каза президентът Румен Радев.

ДПС разчита вота на избирателите като желание за промяна. Това заяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ по време на консултациите.Той бе категоричен, че ДПС няма да подкрепи правителство на партии, които загубиха избори. Едната загуби над 300 000 глада и 20 мандата, другата загуби над 450 000 гласа и над 37 мандата, припомни лидерът на Движението.
Карадайъ посочи приоритети, които според тях биха могли да бъдат приоритети на новото правителство:

  1. Борбата с Ковид-кризата и по-конкретно социални и икономи мерки в помощ на хората и бизнеса, ускорена ваксинация
  2. Изготвяне на плана на възстановяване и устойчивост, както и подготовката ни като държава за следващия оперативен период.
  3. Достойното ни членство в евроатлантическите структури. В Европа текат много важни дебати и България трябва да участва в тях с достойнство.

След консултацията с президента Мустафа Карадайъ в отговор на въпрос за това дали е отпаднал езика на омразата заяви следното: „Моделът за правене на политика, на който сме свидетели от 11 години, а именно: омраза, разделение, противопоставяне, арогантност и агресия се продължава от една парламентарна група в народното събрание. Според нас този модел на правене на политика трябва да бъде променен, а именно това е и заявката на избирателите – за промяна. Да спрем омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията, да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, да дадем рестарт на държавността. Това е резултатът от изборите, но една от партиите продължава с този модел”, каза той.

Повече информация за консултациите при президента Румен Радев може да видите тук:

ГЕРБ не са решили дали ще предложат правителство

Тошко Йорданов: Коалиция с партии от статуквото няма да правим

Корнелия Нинова: БСП е стабилна, ясна с позициите си и готова със законите си