Нинова: „Продължаваме промяната“ да предложи друг кандидат за премиер

Нинова

След обявеното решение от Кирил Петков за изгонване на 70 руски дипломати политическата криза се изостри. Коалиционните партньори на “Продължаваме промяната” се разделиха в реакциите си за това решение. ДБ го одобриха, а БСП изрази несъгласие и взе решение за стопиране на преговорите за съставяне на правителство. По тази причина Кирил Петков поиска среща с парламентарната група на БСП, която се състоя тази сутрин в парламента.

„Господин Петков запозна парламентарната ни група с целия процес на вземане на решението за изгонването на руските дипломати – кога е започнало, в какви формати, кои са участвали и кои са информирани. Това не променя позицията ни от вчера. Ще се върнем на масата за преговори, когато „Продължаваме промяната“ предложи други кандидат за премиер.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в кулоарите на парламента след срещата с министър-председателя.

„Казахме, че решението е взето еднолично, защото колективният орган Министерски съвет не е вземал такова решение. Както, например, вчера се гласува в Министерски съвет решението на Народното събрание за Македония и ние гласувахме „против“. Затова казахме, че е взето по този начин и че сме научили от медиите, което е факт“, обясни Нинова.