Знакова световна пица с пеперони вече не струва 5$

Little Caesars HOT-N-READY

Световната инфлация не подминава и най-стабилния световен пазар – североамериканския. Дори компанията Little Caesars не е имунизирана от покачване на цените: знаковата пица на американската веригата за 5$ Hot-N-Ready сега струва с 11% повече, съобщава CNN.

Little Caesars продава “нова и подобрена” версия на разпознаваемата пица, която има 33% повече пеперони и нова цена от 5,55$ – първото му увеличение на цената от близо 25 години. Пицата за първи път влезе в продажба през 2001 г. и се разграничи от конкурентите, тъй като беше готова за ползване, без да е необходимо да я поръчвате предварително.

Въпреки увеличението на цените от Little Caesars зявиха, че все още тя се продава на “най-достъпната цена в страната” в сравнение с големи пици с пеперони на конкурентите. Подобен пай при неговите конкуренти, включително Domino’s (DPZ) и Pizza Hut, струва между 13$ и 16$ в зависимост от местоположението.

Обновената версия на Hot-N-Ready е с постоянна промяна в приготвянето и цената може да струва повече в някои градове, след като националната промоционална цена приключи след „ограничено време“. Продажбите на пица в САЩ експлодираха по време на пандемията, като продажбите на нейните публично търгувани конкуренти нараснаха през последните две години.

Цените за всички стоки и услуги също са се повишили, дори в ресторантите цените са се повишили с 5,8% през 12-те месеца, приключващи през ноември 2021 г., според Бюрото по трудова статистика на САЩ. Резките увеличения подчертават факта, че ресторантите и производителите на храни не са имунизирани срещу веригата за доставки и натиска върху труда, който допринася за повишаването на цените повсеместно.