Пиян турски тираджия опита да подкупи полицаи

тир

Служители на КАТ са задържали пиян турски тираджия на автомагистрала „Тракия”. Ключова роля за бързото установяване и спиране на 40-тонната товарна композиция и предотвратяването на потенциален пътен инцидент изиграл своевременно подаденият сигнал от водачка на друг автомобил. Тя информирала автопатрула за забелязан на автомагистралата шофьор на тир, който залита и хвърля кутийки от бира по платното. Полицейският екип реагирал светкавично и спрял нарушителя след тунел „Траянови врата“ в посока София, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София област.

При последвалата проверка на влекача „Волво“ с хладилно полуремарке 54-годишният водач подал на униформените паспорт с поставена в него банкнота от 20 евро, с която предложил да ги подкупи, да не изпълнят задълженията си по служба и да продължи движението си с крайна дестинация Германия. Още в началото на проведения с него разговор полицейските служители установили, че мъжът е във видимо нетрезво състояние.

 Случаят незабавно е докладван в оперативната дежурна част на областната дирекция и на място е изпратена дежурна оперативна група. При тестването на водача с дрегер, уредът отчел 2.86 промила алкохол в издишания от него въздух. След отказ да даде кръвна проба за анализ нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Паспортът ведно с намиращата се в него банкнота са иззети като веществени доказателства.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 304А и по чл. 343Б, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на съответните прокуратури.