“Продължаваме промяната” започва преговори с ДБ и БСП за ново правителство

Продължаваме Промяната

Националният съвет на „Продължаваме Промяната“ (ПП) даде мандат за започване на преговори за ново правителство, съобщиха от БТА. Решението е взето на заседание в София. 

Днес ще бъдат проведени консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати относно съставянето на кабинет.

Националният съвет предвижда преговорите да се водят на базата на ясна програма и ангажименти, посочват от ПП. В преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. 

При съгласие се предлага състав на кабинета и план за действие под формата на публична покана към всички депутати в Народното събрание, като целта е формиране на мнозинство от 121 депутати срещу корупцията и задкулисието, отбелязват от ПП. 

„Длъжни сме да направим всичко възможно да съставим правителство, отчитайки желанието на мнозинството от българските граждани. Особено в настоящата ситуация, при която не би било отговорно да оставим държавата без пълнокръвен кабинет или поне да опитаме да съставим такъв“, коментира Андрей Гюров, председател на парламентарната група.

Вчера “Продължаваме промяната” не се яви на консултациите при президента с мотива, че за заети с приемането на актуализацията на бюджета.