Принц Хари и Меган Маркъл с признания пред Опра Уинфри

Снимка: Getty/Gulliver

Скандалът с интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри породи редица въпроси – и сериозни, и забавни. Едно е сигурно – на британското кралско семейство никога няма да се гледа по същия начин след това интервю.

Най-силна реакция предизвика признанието на Маркъл пред Опра, че че е получавала страшно много расистки подмятания по време на живота си в Англия. Но това, което е притеснило херцогинята най-много е, че по време на бременността ѝ със сина  ѝ е повдигнат въпроса за цвета на кожата на детето. 

“През месеците, в които бях бременна, постоянно имахме разговори за това как детето ни няма да бъде защитено, че няма да му бъде даде титла, както имаше и загрижени разговори за това колко ли ще бъде тъмна кожата му, когато се роди”, сподели Меган. “Тези разговори са били водени с Хари, той ми каза за тях, а аз не можех да повярвам, че наистина се водят такива разговори за детето ни.”

Така и не стана ясно кои конкретни членове на кралското семейство са били “загрижени” за цвета на кожата на Арчи, тъй като Меган и Хари не пожелаха да разкрият тази подробност.

Макар Хари и Меган да разкриха наистина шокиращи неща за живота в кралското семейство по време на интервюто си с Опра, херцогинята на Съсекс сподели, че кралица Елизабет Втора винаги се е държала много мило с нея.

Снимка: Getty/Gulliver

“Обичах да съм около нея, разказа Маркъл. Помня как веднъж се возихме заедно в кола между два ангажимента. Тя си беше взела одеалце, което да сложи върху краката си, за да не ѝ е студено. Навън наистина беше доста хладно в този ден. Тя ме погледна и ми каза: “О, Меган, хайде де, ела тук!” и сложи одеалото и върху моите колене. Напомни ми на моята собствена баба, която винаги беше толкова сърдечна и грижовна.”

Над 17 милиона зрители са гледали интеврюто на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл. 

Носителят на авторските права – американският телевизионен канал CBS, поиска 325 хиляди долара за 30 минути търговско време – два пъти повече от обичайната цена на рекламите в неделя между 20:00 и 22:00 часа, коментират рекламни експерти пред The Wall Street Journal.

Отговорът на Бъкингамският дворец дойде два дни след интервюто на CBS с херцога и херцогинята на Съсекс. 

„Цялото семейство е тъжно да научи в пълна степен колко предизвикателни са били последните няколко години за Хари и Меган“, се казва в изявлението на Бъкингамския дворец от името на кралица Елизабет. „Повдигнатите въпроси, особено расовите, са притеснителни. Въпреки че някои спомени могат да варират, те се приемат много сериозно и ще бъдат разгледани от семейството насаме.“

„Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството“, се добавя в изявлението, споделено с HuffPost.