Протестен флашмоб пред централата на ГЕРБ

Известният граждански активист от протестите миналата година Тихомир Василев организира флашмоб пред централата на партия ГЕРБ в София тази вечер. Своеобразният протест беше под надслов: “Бойко, къде са парите?” Поводът за него, по думите на организатора е, че след 12-годишното управление на бившия премиер Бойко Борисов държавата е пред колапс. Заложените от Бойко Борисов мини ден след ден гърмят, посочват протестиращите. Гневът на участниците е продиктуван от лошото състояние на енергетиката, здравеопазването, и лошото състояние, в което се намира “Топлофикация-София”, която има над 1 млрд. лв. дългове.

“Втора година се борим с Ковид-19. ГЕРБ даде стотици милиони за дефектни маски и уж за респиратори, а днес линейките все още нямат мобилни респиратори”, е отбелязано в съобщението за протеста в социалните мрежи.

Също така според организаторите на акцията кметът Йорданка Фандъкова е утвърдила практиката – ремонт на ремонта. Участниците в протеста негодуват и срещу проявите на стрителните фирми през седмицата, които стовариха тежка техника в центъра на София в опит да притиснат служебното правителство да им плати ремонтите, извършени извън определения за целта бюджет на АПИ.

Протестиращите настояха бившият премиер да върне парите като символично бяха донесли чекмедже пълно с бутафорни пачки евро, които изсипаха пред централата на ГЕРБ. Те настояха още прокуратурата да се заеме с разследването на снимките от спалнята на бившия премиер, които бяха разпространени миналото лято.

От ГЕРБ запазиха мълчание и никой не излезе при протестиращите.