Разби се двуместен самолет

Снимка: RNews.bg

Вчера вечерта е станал инцидент с малък двуместен самолет, който се е разбил в района на село Мирково, община Мирково, съобщи RNews.bg.

В 19.57 ч. в ОЦ при РДПБЗН – София е получен сигнал за катастрофа с малък двуместен самолет в района на село Мирково, до керамичния завод.
В последствие е отправено искане за екип на ПБЗН, който да осъществява действия по осветяване на местопроизшествието с цел подпомагане и съдействие на органите, разследващи инцидента.

Самолетът е забелязан да кръжи над Мирково вчера след 19 часа. Самолетът е паднал на табана на керамичния завод (б.р. мястото, където се изкопава глината), в близост до производствените халета.

Според работници на фабриката инцидентът се е случил снощи около 19:40 часа. Първо е спрял тока в завода, а след това се е чул трясък. Двама от работниците са излезли на оглед и са видели падналия самолет. Той се е ударил в проводниците на електропровода, захранващ предприятието и се е забил челно в табана. Веднага е подаден сигнал на телефон 112.

Двамата мъже пътували в самолета, са открити в тежко състояние, но контактни. Работниците са успели да извадят пострадалите от кабината и да им окажат първа помощ. Първата линейка е дошла в 20:10 мин., а по-късно е дошла и втора линейка.

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията и на РСПБЗН – Пирдоп с противопожарен автомобил с 4 пожарникари. Екипът на ПБЗН е съдействал за пренасянето и качването на пострадалите в пристигнала на място линейка. Двамата пострадали са транспортирани до „Пирогов”. Тази сутрин от лечебното заведение не предоставиха актуална информация за състоянието на пострадалите.

В следствие на катастрофата не е възникнал пожар и гасителни действия не са предприемани от пожарникарите.

Екип на Националната следствена служба е започнал още през нощта разследване на инцидента, като и в момента следователи провеждат процесуално следствени действия. На място е и екип на полицията.

Тази сутрин електроснабдяването на керамичния завод бе възстановено и предприятието започна нормална работа.

Източник: rnews.bg