Решено: Слави Трифонов връща мандата

Снимка: bntnews.bg

Тази сутрин Слави Трифонов отговори на въпроса, който си задават мнозина за съставянето на правителство от ПП„Има такъв народ”.

Слави Трифонов връща мандата

Ето какво написа той на страницата си във Фейсбук:

За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.

Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор”.

Бойко Борисов: Слави е страхливец

Отговорът на премиера Бойко Борисов на изявлението на Слави Трифонов не закъсня.

Ето това се казва политически страхливец. Човек, за който 165 депутати са заявили подкрепата си, той да иска 240. Тодор Живков не е имал толкова“, коментира иронично той във Фейсбук.

Пропускайки факта, че той определи Даниел Митов за министър-председател от ГЕРБ, Борисов попита: “Антоанета Стефанова ще управлява с генерално пълномощно. Как ще стане?“, имайки предвид, че Трифонов като лидер трябва да носи отговорността за реализиране на мандата.

Играят с Радев някаква игра, за да държат държавата в хаос“, предположи премиерът в оставка.

Позицията на ИБ на БСП, за изявлението на Слави Трифонов, може да прочетете тук.