Русия унищожила 20 украински дрона в Крим

дрон

Снимка: Pixabay

Руското министерство на отбраната обяви, че са отблъснали рано тази сутрин украински атаки с 20 дрона по цели в Крим, предаде ТАСС.

Мишени на нападенията са били различни обекти на анексирания от Русия украински полуостров. Няма пострадали хора, нито са нанесени материални щети, съобщи министерството на отбраната на Руската федерация.

В комюникето се уточнява, че 14 от дроновете са били свалени от руската противовъздушна отбрана, а останалите шест са били неутрализирани от средства за радиоелектронна борба.

Предишната подобна атака на Крим беше извършена на 30 юли. Тогава руските въоръжени сили отблъснаха нападение с 25 дрона, отбелязва ТАСС.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че твърденията на руското министерство на отбраната не може да бъдат проверени по независим път.

До момента няма коментар от страна на Украйна. Тя почти никога не поема публично отговорност за атаки, но казва, че унищожаването на военната инфраструктура на Русия е от решаващо значение за украинската контраофанзива, отбелязва Ройтерс.

След руската пълномащабна инвазия в Украйна преди близо година и половина постепенно започнаха атаки и на територията на Русия. Отначало спорадични, те зачестиха през последните месеци.