Слави Трифонов за изборите в Благоевград: Първата крачка е направена

Снимка: bntnews.bg

Днес Слави Трифонов коментира резултатите от частичните местни избори, които се проведоха в Благоевград. В тях кандидатът на ПП „Има такъв народ” Илко Стоянов отива на балотаж срещу досегашния кмет Румен Стоянов, подкрепен от БСП. Независимият кандидат Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ е едва трети с близо два пъти по-малко гласове от Илко Стоянов.

Местните избори в Благоевград са показателни за това, което се случва в България. И тези избори със сигурност бяха по-честни от всички, провеждани досега. Това написа на своята фейсбук страница Слави Трифонов лидер на ИТН.

„Не знам дали има половин милиард километра магистрали, както казва Бойко Борисов, но със сигурност има отвращение от това, което направи ГЕРБ през последните 10 – 11 години.

А това личи и от фактите за корупция, безстопанственост и некадърност, които вади всеки ден служебното правителство”, допълни той.

„Не знаех, че като казах думата „изчегъртване“ в интервюто с Петър Волгин, тя ще придобие такава популярност и ще стане нарицателна. Но смисълът на този глагол ми звучи все по-точно и обективно с всеки изминал ден.

Благоевград е прекрасен български град – бил съм много пъти там и той, както всеки друг български град, заслужава почтени и кадърни управници. Първата крачка вече е направена”, заключи Слави Трифонов.

Припомняме, че днес станаха ясни резултатите от проведените вчера в Благоевград частични избори за кмет. На тези избори най-добър резултат получи Илко Стоянов издигнат от „Има такъв народ”, който събра 35,32 процента от гласовете. На второ място се класира Румен Томов, независим кандидат подкрепен от БСП с 28,65 процента. Румен Томов е досегашен кмет на града. Двамата кандидати се класират за балотажа, който ще се проведе през следващата седмица.

На изборите се явиха общо 7 кандидати. На трето място с 19 процента е независимия кандидат Андон Тодоров, който бе подкрепен от ГЕРБ и ВМРО. При издигане на кандидатурата му той бе масирано подкрепен от представители на ГЕРБ. Тогава в Благоевград пристигнаха четирима бивши министри – Томислав Дончев, Деница Сачева, Младен Маринов и Костадин Ангелов.

Изборите вчера се проведоха при изцяло машинен вот и са преминали без технически проблеми. Няма подадени и сигнали за нарушения. За сметка на това активността на избирателите е била ниска. Около 28 процента от тях са упражнили правото си на глас.