Слави Трифонов няма да става депутат, а премиер или президент

Снимка: bntnews.bg

Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат в предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли 2021г. Това съобщи той в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа Трифонов:

„Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно.

В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.

И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.”

Новината в случая е, че Слави Трифонов съобщава за намерението си да се кандидатира за друг отговорен пост в държавата. Очевидно този пост може да бъде само на министър-председател или на президент. Какви са неговите намерения ще разберем скоро.

Припомняме, че на предишните избори на Народно събрание проведени на 4 април тази година, ПП „Има такъв народ” вкара в парламента 51 депутати. Поради заболяване на Слави Трофонов тогава, той се закле дистанционно и не посети сградата на Народното събрание в краткия му живот. Полученият от „Има такъв народ” мандат за съставяне на правителство бе върнат на президента, с мотива, че в парламента те нямат необходимата подкрепа за провеждане на тяхната политика.