Отварят стадионите за фенове със зелен сертификат

Заместник министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов съобщи, че Министерството на здравеопазването ще промени своята наредба и все пак ще пусне фенове по стадионите в София. Той направи това съобщение тази сутрин по bTV.

Стадионите бяха затворени за публика миналия четвъртък.

Д-р Златанов уточни, че на трибуните ще бъдат допускани само привърженици, които представят т. нар. “зелен сертификат”.

Това ще важи и за феновете в залите.

Очаква се днес решението да бъде обявено официално, а първото събитие, което ще обхванат новите правила е мачът между ЦСКА и украинския Зоря Луганск от Лигата на конференциите. Снощи след шампионатната среща с Ботев Пловдив, старши треньорът на ЦСКА – София Стойчо Младенов изрази съжаление, че срещата ще се проведе без публика, която, според него, е тринадесетият играч на отбора.

Срещата е в четвъртък от 22 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

Говорили сме с голяма част от спортните федерации. Оттук насетне следва, че ще може да бъде въведени зеленият сертификат за публиката на всички състезания. Ако даден човек има зелен сертификат ще може да присъства на футбол, волейбол, баскетбол и други”, каза д-р Златанов.

Решението за затварянето на стадионите в София предизвика огромно недоволство, най-вече от страна на двата гранда Левски и ЦСКА. Против това решение се обяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също поиска в открито писмо тази забрана да падне, мотивирайки се, че в цяла Европа се влиза по стадионите със зелен сертификат.