Станимир Стоилов: „Левски” не може да си позволява повече слаби игри

Пресконференция на Станимир Стоилов, снимка: Дневник

Старши треньорът на “Левски” Станимир Стоилов даде пресконференция преди гостуването на “Локомотив” (Пловдив) в неделя. Това ще бъде е първият официален мач за Стоилов след завръщането му в клуба.

“Имам идея как ще изглежда отбора. Имам тръпка като за мач. “Левски” не може да си позволява повече слаби игри. Няма никакво напрежение, напрежението е “Левски” да побеждава”, заяви Стоилов, който допълни, че се притеснява от играта на целия отбор в защита.

Той се надява тимът да отговори на очакванията на многобройните фенове на сините.

“Този ентусиазъм е една от причините да започнем работа в “Левски” сега. На някои тренировки имаше повече привърженици, отколкото някои отбори имат на мачовете си. Ние трябва да отговорим на тези очаквания. “Левски” повече не може да си позволява бледи представяния”, коментира Стоилов.

За мача в Пловдив той няма да може да разчита на един от новите футболисти в тима – Хосе Кордоба, тъй като документите му още не са оформени.

Стоилов заяви, че скаутите в клуба са освободени заради финансовите проблеми. Според него бюджетът трябва да се оптимизира в школата. Стоилов каза, че взима решения, които са в полза на “Левски”.

“В продължение на 13 години всички левскари получавахме доста негативни емоции, проронихме доста сълзи. След като 13 години има само негативизъм и доста болка в сърцата на левскарите, всичко друго няма смисъл да го коментирам. Ще взимам решения, които са само и изцяло в полза на “Левски”. Всичко друго ми е второстепенно и не ме вълнува. Не искам да бягам от отговорност или да прехвърлям отговорността. От 13 години резултатите не са добри и не се знае кой кого води. Ако очаквах розови сънища, щях да се завърна, когато имаше реки от пари.”

Попитан дали иска Абел Анисе в “Левски”, Стоилов отговори, че няма идея да търси още нови играчи, а да развие тези, с които разполага.

Източник: Дневник