Стойчо Младенов е новия треньор на ЦСКА

Стойчо Младенов, снимка: gol.bg

Стойчо Младенов е новия старши треньор на ЦСКА. Това съобщиха официално акционерите на клуба. Помощници ще му бъдат Анатоли Нанков и Тодор Янчев, а Кирил Динчев отново ще е кондиционен наставник, след като преди няколко дни напусна представителния отбор на “червените”.

Младенов заменя на поста Любослав Пенев, който е освободен след колебливото начало на сезона и огромното напрежение, което се създаде около отбора.

Заедно с Пенев е освободено цялото ръководство на клуба. С ЦСКА ще се разделят изпълнителният директор Пламен Марков, главният мениджър Стойчо Стоилов, пресаташето и целият екип на Любослав Пенев.

Длъжностите “спортен директор”, “технически директор” и “главен мениджър”  се закриват, като дейността им ще бъде поета от голяма немска компания.

В клуба остава Алън Пардю, който обаче ще заема длъжността съветник на акционерите.

Смяната не е изненадваща, най-вече заради цялото напрежение след нулевото равенство между ЦСКА и латвийския Лиепая, както и срамното поражение с 0:4 от Лудогорец няколко дни по-рано.

Припомняме, че тогава феновете скандираха името на Любослав Пенев в знак на подкрепа, а насочиха обидите си към играчите.

Очаква се новината за завръщането на Стойчо Младенов да зарадва “червените” фенове.

Легендарният нападател и треньор на клуба се завръща за четвърти път начело на любимия си отбор. Като треньор той спечели две от трите титли за ЦСКА през новия век, през 2003-а и 2008-а.

След последната си раздяла с клуба през 2015-а, Младенов работи в Египет и Казахстан, а в последната година и половина стоеше без работа.

Легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков приветства Стойчо Младенов за завръщането му на стадион “Българска армия”. Той написа в социалните мрежи:

“Добре дошъл у дома, Стойчо! Ти обичаш ЦСКА и ЦСКА те обича! Желая ти много успехи с твоя екип, вие го можете! Винаги ще имаш моята подкрепа!”

Представяме ви пълния текст на съобщението на сайта на армейците:

Уведомяваме Ви, че  е взето решение да бъде подменено цялото ръководно тяло на ПФК ЦСКА СОФИЯ.

Със своите длъжности се разделят, изпълнителния директор, главният мениджър, пресаташето, старши треньорът и неговият екип. Длъжностите „Спортен директор“, „Технически директор“ и „Главен мениджър“ се закриват, а дейността им ще се аутсорсва на голяма немска компания. Мистър Алън Пардю става съветник на акционерите по футболни въпроси.

Новият старши треньор на ЦСКА ще бъде Стойчо Младенов, който ще поеме поста заедно със своя щаб. Занапред изпълнителен директор ще бъде Филип Филипов.