200 полицаи и барети задържаха стрелеца от Сърница

Сника илюстративна, източник: moffnews.bg

Заловиха въоръжения мъж от село Сърница, който по-рано днес избяга в гората, след стрелба по съселянин, съобщиха от полицията в Хасково. 55-годишният Бейсим Салиф е арестуван на около 30-40 км от селото, съобщава сайтът dir.bg.

Допълнителни полицейски сили и ловци се включиха в издирването на мъжа. Снощи той рани с нож жена и стреля срещу съседа си, а след това избяга с незаконна пушка в околностите на селото. 

Салиф има предишни криминални проявления за кражби и съхранение на взривни вещества.

В Сърница към над 150 служители на МВР се присъединиха първо части на “Гранична полиция”, после към околните гори, където се предполага, че се крие Салиф, се отправи и ловна дружинка от 20 души.

На място в оперативния щаб се включиха главният секретар на МВР Петър Тодоров, директорът на Жандармерията Тодор Гребенаров и на “Гранична полиция” Деян Моллов. Изпратени бяха още три бронирани коли с барети, казаха от пресцентъра на МВР.

Според местни жители, покрай работата си като овчар стрелецът познавал отлично околността и района, и бил много добър планинар.

Мъжът е избягал в гората, след като снощи в 18:40 часа е възникнала разпра между него и друг мъж на 43 г. Спорът бил за животни. Първоначалните данни бяха, че въоръженият мъж се е барикадирал в дома си в Сърница, но след това от полицията уточниха, че според тяхната информация стрелецът е избягал в гората.

По-късно се очаква брифинг с участието на главния секретар на МВР Петър Тодоров и районния прокурор на Хасково Румен Сираков.