Телерик Академия със специални програми за НПО сектора

продуктов мениджър

Снимка: Телерик Академия

Телерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви своята подкрепа за развитието на НПО сектора чрез специални условия за програмите ѝ за надграждане на умения с добавена стойност – Upskill. Професионалистите от организации с нестопанска цел имат възможност да се обучават с 90% отстъпка от таксата на избрана Upskill програма, сред които дигитален маркетинг, UX/UI дизайн, продуктов мениджмънт, React или DevOps. Програмите са с 3-месечна продължителност, вечерни лекции и се водят от опитни и доказани експерти в съответната сфера, а освен развиване на нови знания и умения, участниците от НПО сектора могат да изградят нови контакти и да разширят професионалната си мрежа, докато работят в екип с останалите професионалисти в курса.

След като през януари Телерик Академия обяви, че за последните 5 г. е обучила 1700 курсисти, които са започнали нова или са надградили кариерата си, това е още една стъпка на организацията, с която да допринесе за развитието на местната екосистема.

„Организациите с нестопанска цел имат съществена роля за развитието на обществото и средата, в която живеем. Затова за нас е важно да ги подкрепим и вярваме, че с тази нова възможност за професионално надграждане на уменията на служителите им, тези организации ще имат още по-голямо влияние. Под менторството на водещи практици в избранато обучение, те ще усвоят умения, които да приложат още на следващия ден в работата си – например да достигнат до повече хора чрез пълния набор от инструменти на дигиталния маркетинг. Именно обучението ни по дигитален маркетинг беше и първото, в което пилотирахме проекта с представители от фондациите „За Нашите Деца“ и „Подарете книга“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване за специалисти от НПО сектора

Подкрепата за НПО сектора покрива всички Upskill обучения на Телерик Академия. Професионалистите, които искат да надградят уменията си, трябва да преминат успешно през процеса по кандидатстване за избраното Upskill обучение през сайта на Академията. Приемът за програмата и одобрението за 90% отстъпка от таксата за обучение се извършва на база холистична оценка на кандидатурата. Във всяко Upskill обучение могат да се включат до двама представители от НПО сектора, а десетте процента самоучастие в таксата имат за цел да стимулират мотивацията им да бъдат отдадени на обучението.

„Лекциите в обучението по дигитален маркетинг са внимателно подбрани и с много практически примери. Те изграждат стабилен фундамент – едновременно надграждат вече придобитите знания и създават нужда за разгръщане и навлизане в повече детайли в ежедневната работа. Допълнителен плюс на програмата са гост-лекторите – хора, които говорят чрез своя личен професионален опит, наблягайки на реалното приложение на наученото“, споделя Добрина Кисова, Експерт „Развитие на партньорствата“ във фондация „За Нашите Деца“, която преминава през обучението по дигитален маркетинг.

Надграждане на умения с добавена стойност

Подкрепата на Телерик Академия за професионалисти от НПО сектора е приложима за всички Upskill обучения – дигитален маркетинг, UX/UI дизайн, продуктов мениджмънт, React и DevOps.

В момента е отворен приемът за две от тях – Upskill Digital Marketing и Upskill UX/UI Design, като срокът за подаване на кандидатура е съответно до 20-и и 27-и февруари. Това са и две от програмите, които могат да имат най-бързо и директно отражение върху развитието на всяка НПО организация – чрез доказани методи за достигане до по-голяма и по-добре таргетирана публика или чрез оптимизиране на потребителското изживяване.

Всяко едно Upskill обучение на Телерик Академия е валидирано с бизнеса, за да отговори най-точно на актуалните тенденции, а лекторите са водещи експерти, отличили се в дадената сфера. Под тяхно ръководство курсистите преминават през 3-месечно вечерно онлайн обучение, изцяло с фокус върху усвояването на практически знания – своеобразен пряк път до доказани в ежедневието практики и успешни стратегии за компании от различен тип и размер. Всички придобити умения се прилагат в реални проекти. Те са индивидуални и в екип, за да могат участниците, които могат да идват от различни индустрии, да затвърдят наученото и да изградят както връзка помежду си, така и със самите лектори.

Лекциите се провеждат две-три вечери седмично, за да бъдат съчетавани с работните задължения на участниците.

„Upskill програмата на Телерик Академия бе едно страхотно изживяване и от голяма полза за развитието на екипа на „Подарете книга“. В рамките на три месеца успяхме да затвърдим основите и да получим много ценна обратна връзка и препоръки“, сподели София Иванова, Проектен координатор във фондация „Подарете книга“ и един от курсистите в Upskill обучението на Телерик Академия по дигитален маркетинг.