Протестърът Тихомир Василев: КОЙ ще управлява Министерство на земеделието?

Тихомир Василев, снимка: лична страница Фейсбук

КОЙ ще управлява Министерство на земеделието? Като гледам май ще са ГЕРБ и ДПС скрити зад широкия гръб на Корнелия Нинова. Оказва се, че тъмното минало на кандидат министъра – Иван Валентинов Иванов, се преплита със съмнителни обвързаности в настоящето. Това пише в свой пост в социалната мрежа протестерът Тихомир Василев.

По думите му малкият Шошо (такъв му бил прякора според медийни публикации) е в близки отношения с Бейзат Яхя. Да, същият, който контролира любимото ловно стопанство на Бойко Борисов Паламара до шуменското село Венец. Бивш активист и общински съветник от ДПС, а понастоящем виден гербер, чийто син 3 пъти тази година стана депутат от ГЕРБ, посочва Василев. Той отбелязва, че справката в Апис показва, че Малкият Шошо заедно с Бейзат и синът му Илтер са учредители на Сдружение „Ловно-рибарско дружество Паламара“, което е регистрирано през 2017 г. Бейзат Яхя е председател на сдружението от създаването му, като в същото време е бил и председател на управителния съвет на Североизточното държавно предприятие, под чиято шапка е ловно стопанство “Паламара”. В това сдружение е интересено и още едно лице – оценителят на имоти Симеон Бънков, пише още Тихомир Василев.

Според разследване на в-к „Сега“ от август 2020 г. Бънков е извършил оценката на онези 12 декара от ловно стопанство „Паламара“, които бяха продадени за  едва 83 200 лв. заедно с построените върху тях три масивни сгради с обща площ 842 кв. м. Ето и линк към статията за тези от вас, които искат да си припомнят казуса.

https://www.segabg.com/node/149444

Ето и останалата част от написаното от Тихомир Василев, което публикуваме без редакторска намеса:

Видно от регистрите, че това сдружение е богато щом си позволява да осигурява две лица. Няма да питам как се финансира, защото то е ясно. От дарения разбира се! А сега когато г-н Иван Иванов стане министър баш на ресора, който трябва и тя работата заспа!

Дори да приемем, че всеки може да сгреши и да дадем шанс на кандидат министъра Малък Шошо, който заедно с баща си Валентин Иванов – Големия Шошо били представители на мутренската групировка СИК през 90-те години за Шумен и региона. Можем също така да си затворим очите и за твърденията, че Големия Шошо имал някакво партньорство с Младен Михалев-Маджо, а през 2000 г. е бил арестуван заради съмнения, че извършвал незаконни дейности като например източване на ДДС, рекет и изнудване. Всичко това са твърдения хвърлени в публичното пространство, които снощи БСП опроверга.

Моето питане е към г-жа Корнелия Нинова, която е председател на най-голямата, все още, лява партия у нас БСП. Понеже свикнахме тя да понесе политическата отговорност  като се окопае още по-дълбоко в БСП. Каква отговорност ще понесе и в този случай ,защото тази кандидатура е единствено и само неин избор?

Не отричам, че назад в миналото БСП е била параван на нечий интереси, но предишните ръководители имаха чувство за МЯРКА, което явно е дефицит при г-жа Нинова. Предшествениците й имаха граници, които не прекрачваха докато г-жа Нинова ги гази.

Г-жа Нинова се изгаври с всички нас, които бяхме на площада.

Да ни е честит новият земеделски министър. Благодарение на него управляващата коалиция не е четворна, а минимум шесторна без да броим соловите играчи.