Христо Иванов ще води преговорите с “Продължаваме промяната”

Снимка: fakti.bg

Националният съвет на “Да, България!” даде мандат на председателя в оставка Христо Иванов и Изпълнителния съвет в оставка за водене на преговори с КП “Продължаваме промяната” за общи действия в 47-ото Народно събрание, съобщиха от коалицията.

Националният съвет също така възложи в Изпълнителния съвет в оставка да организира техническата подготовка на Национална конференция и да продължи да изпълнява функциите си до провеждането й.

Създадена беше работна група, която да разработи правила за номиниране на кандидати за председател и членове на управителните органи, както и за промени в устава на партията.

В срок от една седмица работната група трябва да предложи проект за покана за свикване на Национална конференция. Поканата ще бъде обсъдена и гласувана на следващото заседание на Националния съвет.

Припомняме, че преди два дни Христо Иванов подаде оставка като съпредседател на „Демократична България”. Повод за оставката е слабото представяне на политическата формация на изборите 2 в 1.

Положително на поканата за разговори от „Продължаваме промяната” отговориха от „Има такъв народ” и БСП, въпреки че лидерката на социалистите Корнелия Нинова също подаде оставка.