Даниел Смит разкрива най-големите конспирации в света в „100 неща, които те не искат да знаете”

Корица на книгата "100 неща, които те не искат да знаете", снимка: издателство Сиела

Стремежът за разбулване на мистерии винаги е бил присъщо качество на човешката природа. Но възможно ли е някои от тези загадки да са просто плод на хитрост или чиста случайност? 

В красивото илюстровано издание „100 неща, които те не искат да знаете“ Даниел Смит (автор на „Малка книга за големите идеи“, „100 места, които никога няма да посетите“) се завръща с ново изследователско пътешествие, което този път ни превежда през някои от най-популярните и завладяващи конспирации и мистериозни събития, на които светът е ставал свидетел през своята история. 

Тази любопитна книга обхваща сто неразрешени случаи и се гмурва в „сивата зона“ между истината и възможните обяснения. В рамките на кратките си 252 страници „100 неща, които те не искат да знаете“  предлага всевъзможни теории за това какво е станало в действителност с откраднати шедьоври, изчезнали космонавти, изгубени съкровища и много други мистерии станали през годините на нашата планета.

Защо е построен Стоунхендж? Каква е истинската самоличност на Шекспир? Какво убива Едгар Алън По? Какво всъщност се случва в тайната програма на американското правителство за промяна на съзнанието? Кой е Джак Изкормвача? Какви тайни съдържа изгубената литература на маите? Къде са купищата заграбено злато, което нацистите скриват през последните месеци от Втората световна война? 

Авторът на книгата Даниел Смит търси отговор на тези въпроси в седем тематични части, в които ще откриете някои от най-знаменитите престъпления и конспирации, загадъчни послания, изчезвания, необясними смъртни случаи, странни срещи, загадки от забранената история и от границите на науката. 

Интригуваща, достъпна и информативна, „100 неща, които те не искат да знаете“ повдига завесата пред някои от топ мистериите в света и поставя неудобните въпроси, които ще разобличат някои от най-масовите заблуди на нашето време.

Книгата е представена на читателите от издателство „Сиела” в красиво илюстровано издание.Интересна и увлекателна, тя се чете на един дъх.

Текст: Темз Арабаджиева