Spice Music Festival зарадва фенове на поп музиката в Бургас

Приключи петото издание на фестивала Spice Music Festival 2023, което събра в Бургас хиляди фенове на популярните имена от музикалната поп сцена от 90-те години.

Събитието започна още в късния петъчен следобед. Последователно на сцената излязоха N Trance, Paradisio, Fun Factory, U96, а между изпълненията им публиката подгряваше DJ Marty G.

Черешката на тортата беше в тъмната част на денонощието, когато Dr Alban и Alexia трябваше да припомнят на родните меломани доста от хитовете на онова време, които и до днес се пускат из дискотеките в Европа и света. Dr. Alban на няколко пъти проговори на български език. Публиката се наслади на хитовете му и дори припяваше част от рефрените в тях.

След него бе ред на звездата на международната денс музика от 90-те години Alexia. 56-годишната италианка демонстрира добра форма и диапазон на гласовите си способности. Едно от най-впечатляващите ѝ изпълнения беше кавърът на песента на Шер – „Believe“, както и „Sweeet Dreams“ на Eurythmics, които хвърлилиха в екстаз публиката

Финал на вечерта за най-издръжливите постави DJ Quicksilver, който превърна зоната на Морска гара в истинска дискотека.

Втората вечер на петото издание на Spice Music Festival събра още повече публика от предходната. В началото на фестивалния ден на сцената се появиха Apache Indianq, Culture Beat и Kate Ryan, но най-голяма ответна реакция предизвика появата на „Гумени глави“. Завърналият се от САЩ техен фронтмен Мишо Шамара демонстрира, че не е забравил да рапира и покани на сцената сина си, който също изпълни песен.

Nana развълнува тълпата с това, че се преклони пред феновете, а за финал развя българския флаг.

След него на сцената се появиха Snap! с участието на 59-годишната Пени Форд – първата певица на групата, които приповдигнаха още повече настроението на публиката с изпълнението на някои от най-големите си хитове.

За финал Филипе Оливейра, по-известен като Лученцо, накара най-вече женската част от публиката да се разкърши под звучите на своите популярни хитове с латино ритми.

Оганизаторите обявиха и потвърдилите участието си догодина артисти. Сред изпълнителите, които ще излязат на сцената на фестивала на 2 и 3 август 2024 г. са E-Type, 2 Unlimited, Fragma, Gareth Gates, Italo Brothers, Evi Goffin ex-Lasgo и Groove Coverage. Част от тях изпратиха специален видео поздрав на българската публика и обещаха незабравимо парти за всички.