ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди пред журналисти в кулоарите на парламента, че ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството, тъй като от всички партии има заявени червени линии, коментира. Той подчерта, че кабинетът ще бъде изцяло на ГЕРБ , това го искат избирателите им. Затова имаме над 11 % пред другите и всякакви други алтернативи се приемат лошо от симпатизантите на ГЕРБ, допълни той. 

По никакъв начин не желая никои от другите партии, особено подобни, да ни подкрепят, ако не е партия, не е група, категоричен беше Бойко Борисов. Причината е да няма после твърдения, че “пазаруват” депутати. Стотинка няма да се даде, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той нарече „100% лъжа“ твърдения , че някой от партията е разговарял с някого от друга парламентарна група за подкрепа. 

Бях ясен при президента и всички се готвим за избори, защото няма как да дойдат 6 човека, подчерта лидерът на ГЕРБ. Всички казват Бойко да поеме отговорност, да направи правителство, иначе отиваме на избори, само че с 68 депутати какво правителство да се направи, как ще работи то, това ще бъде едно непрекъснато изнудване, продължи Борисов. 

Той отхвърли да са се договорили и с ДПС. Ще предложа правителство на отговорността, ако излязат  „Продължаваме промяната-Демократична България“ и кажат, че го подкрепят, или партия с „физиономията си“ , ще избегнем изборите, но ми трябва партия, обясни председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви още, че на местните избори ПП-ДБ са работили заедно с „Възраждане“, а сега отричат, на което, според него, не трябва да се вярва. Вчера пред журналисти, след консултациите при президента Румен Радев, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза, че са водили разговори със знакови лица от ПП-ДБ за подкрепа на анти ГЕРБ-ДПС управление.  От ПП-ДБ отрекоха.

За Евелин Банев – Брендо коментира, че хубавото е, че е жив, но последните 3-4 години няма поглед какво се случва в МВР.

Договорите, хубави, лоши, особено международните, особено втъканите в преговорната рамка на ЕС, се изпълняват, категоричен е Борисов във връзка с изказване на премиера на Република Северна Македония Християн Мицкоски.