Монтаж на ПВЦ дограма: Какво да очаквате по време на процеса

PVC дограма

Подмяната на вашите прозорци с ПВЦ (поливинилхлоридни) профили е популярен избор сред собствениците на жилища поради тяхната издръжливост, енергийна ефективност и ниска поддръжка. Процесът на монтаж обаче може да бъде сложен и отнема много време, така че е важно да знаете какво да очаквате по време на монтажа. Тази статия ще предостави подробно ръководство за това какво включва процесът на монтиране на ПВЦ дограма, от измерването до завършването.

Измерване и поръчка на прозорци

Преди дори да се стигне до действителния монтаж, трябва да измерите правилно съществуващите отвори на вашия прозорец. Това гарантира, че новите ви ПВЦ прозорци пасват точно и работят безпроблемно. Обмислете наемането на професионалист, който да извърши тези измервания вместо вас, тъй като точността е ключова при поръчването на правилния размер на прозореца.

Демонтиране на стария прозорец

След като поръчката ви пристигне, следващата стъпка е демонтирането на старата ви дървена или алуминиева рамка на прозореца. Това обикновено включва премахване на вътрешния и външния перваз, както и всички други компоненти, които могат да попречат на монтирането на новата рамка на прозореца.

Подготовка на работното място

След отстраняване на старата рамка на прозореца, пространството около новия отвор трябва да бъде подготвено за монтажа. Това може да включва почистване на прах и мръсотия, покриване на близките мебели или подови настилки за защита и евентуално изравняване на повърхността, ако е необходимо.

Монтиране на рамката на прозореца

Сега идва моментът да поставите новата си ПВЦ рамка на прозореца в отвора. Това обикновено включва използването на пяна за уплътняване на празнината между рамката и стената, осигурявайки изолация и намалявайки теченията. След като пяната се втвърди, рамката на прозореца ще бъде здраво закрепена на място.

Монтиране на стъклото

След като рамката на прозореца е правилно монтирана, идва ред на стъклото. Специалистът ще постави стъклените панели във рамката според дизайна на прозореца. След това те ще запечатат съединенията със силикон, за да осигурят водоустойчивост и херметичност.

Монтиране на обков

След като стъклото е монтирано, специалистите ще монтират всички необходими обковни елементи като дръжки, брави, панти и заключващи механизми. Този етап гарантира, че вашият нов прозорец работи гладко и сигурно.

Уплътнение и шпакловка

За да завършите монтажа, външната страна на рамката на прозореца ще бъде уплътнена и шпаклована. Това не само подобрява цялостната естетика на вашия дом, но също така помага за предотвратяване на навлизането на вода и въздух през фугите.

Почистване и окончателни щрихи

След като уплътнението изсъхне, остава само да почистите района около новия ви прозорец и да направите всички необходими корекции или докосвания. В крайна сметка вие ще имате красив, функционален и енергийно ефективен ПВЦ прозорец, готов да издържи години напред.За правилен и качествен монтаж  се доверете на доказани специалисти и фирми за дограма, например Премиум пласт.