Най-добрите работодатели у нас според мнението на служителите

Международната кариерна платформа Kaderabotim.bg обяви резултатите от своята годишна класация ТОП работодатели за 2023 г., посветена на най-добрите работодатели у нас. Инициативата има за цел да послужи като независим инструмент за реална оценка на усилията, които компаниите влагат в по-добри условия за работа и в изграждането на своя имидж като работодатели.

Тя се изготвя на базата на реална оценка от служителите по показатели като обща оценка (рейтинг), възможности за развитие, възнаграждение, баланс между работно и лично време, мениджмънт, фирмена култура и ценности. Допитването обхваща периода 16 ноември 2022 г. – 15 ноември 2023 г. и всеки работодател в него участва с минимум 30 отзива от служители през текущата година. Компанията, която оглави класацията на най-добрите български работодатели през тази година, е Bosch България.

Класациятае инструмент, който помага както на служителите да направят справка кои са най-високо оценените компании от хората с опит в тях, така и на самите компании за ефективността на действията им през изминалата година. Всички действия на HR екипите могат да бъдат отчетени през погледа на самите служители, а високата оценка означава, че вървят в правилна посока. ТОП работодатели за 2023 г. на Kaderabotim.bg се базира на мнението на служителите и дава оценка на работодателската марка (Employer Branding) чрез тяхното мнение и отзиви, трупани в рамките на 1 година.

TОП 10 на най-високо оценените работодатели през 2023 г. се нареждат както следва:

  1. Bosch България
  2. JYSK България
  3. Luxoft България
  4. TBI Bank
  5. Decathlon България
  6. ПБ Лични финанси
  7. eMAG Bulgaria
  8. Accenture Bulgaria
  9. Ubisoft Bulgaria
  10. Procter & Gamble