ПП-ДБ регистрира Васил Терзиев за кандидат-кмет на София

Васил Терзиев

Васил Терзиев, снимка: личен архив

ПП-ДБ регистрира в ОИК в София кандидата си за кмет Васил Терзиев и листа с 61 номинирани за общински съветници. На регистрацията присъстваха и номинираните за общинари, районни кметове, както и лидерите на коалицията.

Работим за изборна победа на първи тур. Това заяви пред журналиси кандидатът за кмет на местната коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” (Спаси София) Васил Терзиев, при регистрацията.

Васил Терзиев каза, че негова основна задача е да спечели доверието на гражданите на София, които имат мечта за един по-добре управляван град, без корупция, където публичният ресурс се използва за подобряване на жизнената среда. Водач на листата за общински съветници е Борис Бонев, съобщи Терзиев.

Ще работим да вдигнем стандарта на прозрачност, да променим всичко, което зависи от нас, да има по-голяма ангажираност на гражданите, да разбират какво се случва, да изкореним корупцията и “модела ГЕРБ” на управление на града, каза Терзиев. Той посочи, че предвижда засилване на функцията на вътрешния одит и всички други контролни инструменти, с които Общината работи.

В отговор на въпрос към съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков за предварителна уговорка с ГЕРБ за евентуален балотаж, той каза, че: “днес повече от всякога сме уверени, че следващият кмет на София се казва Васил Терзиев”. Абсолютно сигурни сме, че победата ще е осезаема и вярваме, че ще бъде още на първи тур, допълни Петков. На национално ниво ние вярваме, че “Продължаваме промяната – Демократична България” ще бъде част от всички балотажи, каза още той.

Борис Бонев от “Спаси София” каза, че ГЕРБ е основният им опонент на тези избори. Основният ни проблем е техният модел на управление, който искаме да променим. “Спаси София” влезе в това обединение с ясното съзнание, че сме заедно, за да изкореним този модел. Работим заедно, имаме страхотно изграден екип, каза още Борис Бонев.