Уханията на YSL са дръзки, властни и запомнящи се

Парфюмите на YSL рушат стереотипи, прекрачват норми и ограничения в ароматния свят вече повече от 60 години. Първото ухание от легендарния бранд е представено през 1962 година. Оттогава до днес са разработени около 250 парфюма с марката YSL. Сред именитите парфюмеристи, проектирали забележителни ароматни композиции за компанията са: Сесил Матон, Натали Ларсън, Оливие Кресп, Оронин Бланк, Жак Кавалие, Жан Клод Елена, Пиер Бурдон, Аник Менардо, Натали Фестауер, Мишел Жирар, Оливие Пешо, Анн Флипо, Доминик Ропион, Карлос Бенаим, Куентин Биш, Фабрис Пелегрин, Алберто Мориляс, Хари Фремонт, Софи Лаббе и др.

YSL е една от най-влиятелните модни къщи през втората половина на ХХ век

Ив Сен Лоран навлиза в света на модата едва 17-годишен. Първоначално работи като асистент на Кристиан Диор, а след неговата смърт е назначен за ръководител на Dior. Роденият в Алжир Ив Сен Лоран обаче е призован в армията през 1960 година, когато избухва Алжирската война за независимост и това слага край на кариерата му в Dior. Нещастното стечение на обстоятелствата го хвърля в дълбока депресия, което води до първия от поредицата престои в психиатрична клиника, които ще го съпътстват до края на живота му. И както почти винаги става – когато човек губи нещо, не знае какво печели… Губейки поста си в  Dior, Ив Сен Лоран е провокиран да постави началото на своя собствена модна къща и така се появява YSL. Благодарение на гениалния талант на създателя си, брандът се утвърждава като един от най-влиятелните в модата, парфюмерията и декоративната козметика от втората половина на ХХ век до днес.

YSL Black Opium променя законите в дамската парфюмерия

Дръзкото и провокативно ухание за жени е представено през есента на 2014 година и още през следващата година YSL Black Opium е отличен като „аромат на годината“. Парфюмната композиция е разработена от утвърдените майстори в бранша – Натали Лорсон, Мари Саламан, Онорин Блан и Оливие Кресп.

Уханието се превръща в истинско събитие в парфюмерията, тъй като преди появяването му нотката кафе никога не е била толкова значима в разработването на дамски аромати. С горчивата си свежест кафето балансира подчертаната женственост на жасмина и портокаловия цвят, включени в ароматната сърцевина на YSL Black Opium. Уханието се открива с вкусни нотки мандарина и круша, а незабравимият финал е гарантиран от базовия акорд, формиран от пачули и кедър.

Подчертаният акцент от кафе в YSL Black Opium превръща аромата в истинска експлозия от жизненост и адреналин. Той носи задължителната доза енергия за дръзката и самоуверена млада жена, която води интересен и интензивен живот. Дамата YSL Black Opium е завладяващо харизматична и се наслаждава на влиянието си върху околните. Тя държи да се наслади на всеки миг от живота и не се спира пред нищо в преследване на мечтите си.

Ако търсите по-лек вариант на този класически аромат, опитайте Black Opium Illicit Green Eau de Parfum. Имате нужда от още по-интензивна и наситена версия, тогава за вас е Black Opium Extreme Eau de Parfum.

Парфюмите на YSL оставят следа в парфюмерията. Те се отличават с ярко присъствие и са израз на творческия гений на своите създатели.