Антон Хекимян е кадидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС

Снимка: БГНЕС

Кандидатът за кмет на София на коалиция ГЕРБ-СДС е Антон Хекимян. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред журналисти. От коалицията внасят документите за регистрацията на кандидата за кмет, кандидатите за районни кметове и общински съветници в Общинска избирателна комисия (ОИК) – София. 

Всичко се случи миналата седмица, каза Хекимян. Той допълни, че е имал среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, от когото лично е получил поканата да бъде кандидат на ГЕРБ.

“Намираме се в нестандартна ситуация. Решението го взех напълно съзнателно, лично аз, и след време, което аз поисках да ми бъде дадено, за да помисля ситуацията.  Получил съм уверение, че ще мога самостоятелно да взимам решенията си. Не съм притеснен, развълнувам съм. Идеята ми е София да изглежда още по-добре“, каза Хекимян след обявяването на номинацията му.

Антон Хекимян – биография 

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски, и “Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сочи справка на отдел “Справочна” на БТА. 

Още като студент започва работа в телевизия бТВ, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. От 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 г. става водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 г. става водещ на сутрешното предаване „Тази сутрин“ на бТВ. Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на бТВ от края на 2020 г. На 23 септември 2023 г. „бТВ Медия Груп“ (bTV Media Group) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор “Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.